Usluge

Remont kočionih čeljusti

Remont kočionih čeljusti za kamione, prikolice i autobuse.

Remont lamela

Lamela je dio spojnice i služi za prenos obrtnog momenta trenjem. Kako se obrtni moment prenosi suvim ili mokrim trenjem, a trenje je uzrok habanja, obloge lamela su predviđene i napravljene kao habajući elementi. Zbog nesrazmijernog trošenja obloga lamele i ostalih dijelova spojnice predviđeno je pri pravilnoj eksploataciji da se obloge mogu više puta zamijenuti u toku eksploatacije spojnice. U našoj radionici radimo remonte lamela spojnica za teretna i putnička vozila, poljoprivredne, građevinske i ostale mašine. Remontujemo lamele od sinter pločica, lamele za rad u ulju za automatske mjenjače.

Nitovanje pakni

Za nitovanje kočionih obloga na kočione papuče koristimo pneumatske prese a u zavisnosti od potreba i zahtjeva kupca prilikom nitovanja upotrebljavamo čelićne, aluminijske, bakarne nitne.

Mašinska obrada diskova

Mašinska obrada diskova predstavlja veoma značajan postupak za poboljšanje kočione moći vozila ili mašine. Proces obrade je moguć na “klasičnim” odnosno univerzalnim tokarskim strugovima, ali je znatno brže, kvalitetnije, preciznije i pouzdanije diskove obrađivati na specijalnim mašinama namijenjenim upravo za tu namjenu.

Mašinska obrada doboša

Obrada kočionog doboša se svodi na obradu njegove unutrašnje, radne površine, sa kojom on ima kontakt sa kočionim oblogama papuča. Ta površina mora biti ravna, kao i ona na oblogama da bi dobili potrebnu silu kočenja i pravilno trošenje dodirnih površina. Obrađujemo sve vrste kočionih doboša za putnička i teretna vozila na mašini koja je predviđena isključivo za tu obradu.

Remont kočionih pakni

Glavni dijelovi doboš kočnica su doboš od livenog gvožđa, koji se nalazi na glavčini točka i kočione papuče sa frikcionim oblogama. Pritiskom papuča sa frikcionim oblogama na unutrašnjost doboša javlja se trenje i zaustavljanje vozila.
Tako se vrši kočenje doboš-kočnicama, dakle, pomoću trenja/frikcije. Stoga se, naravno, ovi delovi i troše, pa je posle izvesnog vremena rada neophodna zamijena obloge na papučama.Vršimo zamijenu kočioni obloga na papučama za teretne kamione, prikolice i autobuse u svim specijalama.

Remont kočionih pločica

Osnovni dijelovi disk kočnice su kočiona pločica i kočioni disk, koji se nalazi na točku. Pritiskom kočionih pločica na kočioni disk javlja se trenje i usporavanje kretanja vozila. Zbog trenja se habajući, frikcioni dio pločica troši pa je posle izvesnog vremena rada neophodna zamijena obloge na kočionim pločicama. Vršimo zamijenu habajućeg dijela frikcionog materijala na kočionim pločicama za teretna vozila, građevinsku i poljoprivrednu mahanizaciju. Ugrađujemo provjerene atestirane frikcione materijale.

Remont kočionih ključeva

Prilikom remonta kočionih ključeva se vrši zamjena mehanizma i ležajeva, kao i nalivanje kućišta u što kraćem mogućem vremenskom periodu.

Pronašli ste uslugu koja Vam je potrebna?

Javite nam se!